Anak kucing berani keluar bermain seorang diri tanpa pengetahuan ibunya yang cemas, dapat ‘penampar dulu’ sebelum dikutip kembali ke rumah

 


Semua orang ada pengalaman dipukul ibu bapa sebab mereka nakal bukan? Situasi ilmu keibubapaan yang bukan sahaja berlaku di kalangan manusia malahan dalam keluarga haiwan kucing juga.

Tular di Weibo baru-baru ini satu perkongsian video memaparkan adegan lucu antara ibu kucing dan anak kecilnya yang nakal.

Dalam video itu, dapat dilihat seekor anak kucing berwarna jingga putih sedang duduk di satu sudut seolah-olah sedang melakukan sesuatu yang salah.

Weibo

Tidak berani untuk bergerak sama sekali, ibu kucing berada tidak jauh dari situ seperti telah melihat dan memanggil anak kucing itu.

Si ibu dengan pantas berjalan menuju ke arah anaknya, nampak macam marah benar dia bila mendengar cara leterannya kepada anak kucing itu.

Weibo

Kemudian melangkah ke hadapan untuk menghidu dan memastikan bahawa si kecil memang anaknya yang tiba-tiba hilang daripada pandangannya tadi. 

Weibo

Selepas ibu kucing itu yakin, dia terus mengangkat kaki hadapannya memberi tamparan comel sehingga kelihatan anak kucing itu tersungkur kepalanya menghala ke lantai dek terasa pening terkena ‘penampar ibu’.

Weibo

Lantas sambil marah-marah, ibu kucing mengutip anaknya itu dengan menggonggong ke dalam mulutnya, dan dia berlari dengan langkah kecil kembali semula ke dalam rumah.

Video comel yang membuat ramai netizen ketawa terbahak-bahak, “Anak kucing itu berlari keluar seorang diri. Selepas ibu kucing menemuinya, dia meleter tidak henti, mengajarnya jangan nakal dan terlalu berani, dan pantas mengutipnya kembali ke dalam.”

Weibo

Video ibu mengajar anaknya yang nakal ini telah mendapat perhatian netizen dengan komen mereka:

“Ibu kucing jadi cemas dan bimbang bila dia tidak melihat anaknya di sisi..”

“Ibu kucing: Kamu tunggu seseorang menculik kamu dan tengok macam mana kamu menangis nanti!”

“Mulut membebel sama seperti ibu saya..”

“Beri kamu penampar, haha, macam tu betul.”

“Ia sama seperti bagaimana ibu saya mendidik saya semasa kecil.”

“Ibu kucing: Anak bertuah! Nasib baik jumpa kamu, buat ibu kamu cemas! Mari pulang!”

“Semua ibu mendidik anak ikut cara sama.”

“Kenapa saya rasa macam masa kecil dulu, saya tak berani masuk rumah lepas keluar bermain.”

“Meleter beberapa perkataan terlebih dahulu, bau jika dia ni anak saya, kemudian pukul dia, dan akhirnya bawa pulang ke rumah sambil marah-marah.”

Weibo

Tidak mengapa, anak sudah jumpa dan anak sudah selamat. Yang penting ibu sangat sayang kamu!

sumber ; era baru

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post