Mahu selamatkan ‘hero’ yang sedang berlawan dengan musuh di dalam TV, kanak-kanak baling barang permainannya ke skrin sehingga rosak


 

Melihat kanak-kanak yang suka kartun atau cerita-cerita yang memaparkan hero kesukaan mereka adalah sesuatu yang biasa. Setiap hari tidak sah kalau mereka tidak menonton kartun kesukaan mereka malah ada yang obses dengan watak-watak yang ditonton.

Namun, apa yang bahaya ialah apabila mereka terlalu obses dengan watak hero atau kartun yang mereka tonton. Ada antara mereka menganggap kesemua watak yang ditonton adalah benar-benar wujud di alam nyata. Akibatnya, mungkin akan terjadi seperti yang dilakukan oleh kanak-kanak lelaki ini.

Apa yang berlaku ialah dia telah membaling permainan ke arah skrin TV kerana mahu menyelamatkan ‘hero’ kesukaannya, Ultraman yang sedang berlawan dengan musuh di dalam TV.

Bukan hanya sekali dia mencampakkan barang mainannya ke arah TV malah apa sahaja yang boleh dicapainya terus dibaling ke TV semata-mata untuk membantu Ultraman melawan musuhnya. Akibatnya, skrin TV tersebut pecah dan rosak.

Rama netizen yang mula mempersoalkan di manakah ibu bapanya ketika kejadian tersebut berlaku. Mungkin ramai yang tidak senang dengan apa yang berlaku tetapi semua itu mungkin di luar kawalan dan pengetahuan ibu bapanya. Buat ibu bapa di luar sana, tidak salah membiarkan anak meonton kartun atau menyukai watak hero di dalam TV tetapi pastikan mereka tidak terlalu obses.

VIDEO KLIK DISINI

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

kredit : lakar media

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post