“Ingatkan tergelincir,” Gadis ini perasan seekor rakun kembali berenang tenang dalam kolam belakang rumah, sedang kepanasan rupanyaSemasa dia memerhatikan ke satu sudut, ke arah kolamnya, kelihatan beberapa tompokan lopak pada simen. Kemudian dia melihat cetakan kaki haiwan yang basah.

Pada satu pagi, Maddie Altman dari Toronto, Kanada melangkah keluar ke halaman belakang rumahnya dan melihat sesuatu penampakan yang agak luar biasa.

Rupa-rupanya jejak yang diperhatikan ialah daripada si rakun ini..

Mulanya dia percaya rakun montel itu telah tergelincir ke dalam air secara tidak sengaja dan, mungkin selepas beberapa kali bergelut, dia bernasib baik kerana berjaya mencapai ke atas dengan kudrat sendiri, tetapi mungkin juga Maddie telah terlebih salah.

“Bulunya basah, jadi saya fikir dia terjatuh ke dalam kolam,” kata Maddie yang memuat naik video rakun comel itu di TikTok.

Apabila Maddie memeriksanya tidak lama kemudian, rakun itu telah kembali ke dalam kolam untuk berenang lagi.

Ia bukan satu kemalangan atau insiden, tetapi memang satu acara renang gaya bebas yang disengajakan..

“Saya benar-benar terkejut. Saya tidak pernah melihat rakun berenang, apatah lagi melihatnya berada di dalam kolam kami!” kata Maddie yang hairan.

“Dia sebenarnya bijak menggunakan tangga!” katanya kepada The Dodo.

Rakun itu kelihatan agak tenang berenang di dalam kolam rumah Maddie, dia tidak mempunyai masalah sama sekali untuk memanjat keluar masuk dengan sesuka hatinya.

Kemungkinan juga ini bukan lawatan terakhir buat si rakun itu.

Dan Maddie fikir rakun itu sangat comel dan caranya berenang jelas sangat selesa.

Sudah tentu, Maddie Altman boleh cuba menghalaunya tetapi mengapa mengganggu pemandangan yang begitu comel?

Cuaca musim panas agak panas sejak kebelakangan ini, jadi tidak hairanlah seekor rakun berbulu gebu mungkin mencari sedikit kelegaan akibat kepanasan.

Lagipun, hari itu sangat panas, jadi semua orang patut faham. Kalau manusia pun rasa berbahang, si rakun ini pun berperasaan yang sama.

Sambil menambah, “Saya akan mengalu-alukan rakun comel ini kembali pada bila-bila masa yang dia mahu untuk menyejukkan badannya..

“Saya benar-benar bersimpati melalui hari terlalu panas. Saya rasa sangat gembira dapat membiarkan dia berenang tanpa gangguan,” kata Maddie.

Sumber: erabaru.com.my

Post a Comment (0)
Previous Post Next Post